Horúce novinky
recent

Rekonštrukcia miniatúrnej kuchyne


Máte problém s malou a ku tomu ešte aj úzkou kuchyňou? Pripravte sa na atypické skrinky a prinúťte kuchyňu rásť do výšky. Ak sú aj ostatné priestory v byte miniatúrne, každý úložný priestor je vítaný.

Kuchyňa, ktorá sa ide rekonštruovať v Prahe 7, má šírku 1,8 m a dĺžku 2,9 m. Pôvodná linka je dnes len na jednej strane, sporák nevhodne umiestnený v rohu. Jedlo špliecha na dve steny a pri takejto dispozícii sa nedá vytvoriť rohová skladba kuchynskej linky. Navyše má kuchyňa vstavanú plytkú špajzu a chladničku, ktorá trčí do vstupu.


Pôvodný neutešený stav kuchyne s nepraktickým dispozičným usporiadaním jednotlivých prvkov.

Špajza sa zbúra a chladnička sa presunie do čela kuchyne. Vložená bude do skrinkovej zostavy hlbokej 60 cm a postaví sa na ňu ešte i mraznička. Hlboká zostava nielenže poskytne dostatok úložného priestoru, ale nájdu v nej miesto i iné spotrebiče, napríklad mikrovlnná rúra. Sptrebiče sa umiestnia do roletových skriniek, takže ich bude možné úplne schovať.


Pásy obkladačiek nad pracovnou doskou už dávno vyšli z módy, steny sa často obkladajú na celú výšku. V prípade tejto kuchyne sa natrú vodeodolnou akrylátovou farbou s metalickými zlatými pigmentmi. Len v časti pri sporáku sa stena obloží prírodným kameňom.


Zostava so sporákom a s drezom má klasickú hĺbku 60 cm, na opačnej strane sú spodné skrinky plytké 40 cm a usporiadanie kuchyne vyšlo do tvaru U.

Kuchyňa vybieha do obývacej izby a je od nej opticky oddelená knižnicou.


Zdá sa vám odrazu kuchyňa oveľa širšia? Hlboká zostava na jej konci ju skrátila a opticky rošírila. Horné skrinky sa striedajú s voľnou plochou s poličkami, priestor tak napriek vysokým skrinkám nepôsobí až tak tiesňujúco.


Pre malé kuchyne bez okna sú najvhodnejšie kuchyne svetlé.

Autor interiéru: Eva Stalder
eva.stalder@gmail.com


Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

  1. To je skvele vyriešená kuchyňa. Tá naša, ktorú máme doma bohužiaľ tiež nie je práve priestranná. Tento rok sme ju ale trochu preorganizovali a vďaka tomu je tam teraz trochu viac miesta. Najväčší problém bolo vždy predvianočné pečenie. Vďaka nedostatku priestoru to bol vždy boj. Tento rok si ale manželka pochvaľovala, že už má konečne na všetko miesto.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tajo, tak toto za mě vypadá skvěle. Velmi dobře vyřešené. My taky máme celkem malou kuchyň kde pořád bojujeme s místem. Vařit se tam ale dá. Letos jsme dokonce i rozjeli grilování na balkoně. To bylo taky super. Dostal jsem od známého starý elektrický gril a grilovalo se na něm dobře. Bohužel koncem léta odešel a opravovat to nebudu. Na příští sezónu koupím nějakou funglovku. Docela se mi líbí třeba grily od https://www.avenberg.cz/k112-grilovani-elektricke-grily Nemá s nimi někdo zkušenost?

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.