Horúce novinky
recent

Máte radi škandinávsky dizajn? Pozrite si túto inšpiratívnu vilu!


Sú dva typy milovníkov škandinávskeho dizajnu. Prvý typ obdivuje čistotu strohého súčasného dizajnu, druhý nedá dopustiť na romantický vintage štýl, ktorý čerpá inšpiráciu zo švédskeho gustaviánskeho obdobia. 

V tejto vile vo švédskom Göteborgu sa snúbia štýly oba. Poďte nakuknúť a pozorne si všímajte detaily tohoto eklektického mixu.

Romantická sedacia súprava v obývacej izbe kontrasuje s moderným papierovým svietidlom i s čierno-bielymi fotografiami na stene.


Ikonické kreslo Barcelona od architekta Mies van der Roheho spája so zvyšným historizujúcim nábytkom čistá biela farba.


Biela kuchyňa je veľmi "švédska". Mierne rustikálny vzhľad dvierok kuchynskej linky dopĺňajú industriálne prvky - svietidlo z pozinkovaného plechu, servírovací stolík a barové stoličky z lakovanej ocele a vintage americká chladnička.



Mix štýlov v podkroví. Rustikálne prvky - starobylé trámy, zreštaurované pôvodné dvere, priznané tehlové murivo - sú doplnené moderným nábytkom i vintage lucernou.


Spálňa rodičov je zariadená v klasickom škandinávskom štýle. Tradičné tapety s kvetinovým vzorom ladia s dreveným obkladom na opačnej stene. Presladenú romantickú atmosféru vyvažujú nočné lampy v priemyslenom štýle a staré industriálne okno so zhrdzaveným rámom, ktoré slúži ako nápaditá dekorácia.




Detská izba má praktické, typicky škandinávske obloženie stien na bielo natretým drevom. Všimnite si opätovné inšpiratívne použitie starého okna v policovej zostave!




Vstup do domu rešpektuje pôvodný vzhľad domu. Vešiak z točeného dreva sa "kamaráti" so zrekonštruovaným zábradlím schodiska. Opäť tu nájdeme staré okno z nejakého industriálneho objektu. Tentokrát slúži ako zrkadlo. Pri vchode je tabuľa na písanie odkazov, kedysi ju predávala Ikea.




V poriadnom škandinávskom dome nesmie chýbať zimná záhrada. Vzhľadom na klimatické podmienky ide o iný priestor, ako ho poznáme my. Sklenené strechy sa používajú málokedy, skôr ide o miestnosť s množstvom okien a bez záclon. Severania radi nechávajú prúdiť slnečné svetlo do svojich príbytkov. 

Vila je určite dobrou inšpiráciou pre obdivovateľov škandinávskeho vintage štýlu i pre tých, ktorí trpia "white color" obscesiou. Biela farba znásobuje prirodzené svetlo. Inšpirovali ste sa?






Via: http://interior-design-decor.com

Mohlo by sa vám hodiť:


Na obr. hore: slávnostný svietnik AMOUSE, na Slovensku predáva 4 HOME, obr. dole: luxusný vysoký svietnik Christina, v ČR predáva Á LA MAISON

Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.