Horúce novinky
recent

Retro štýl za málo peňazí


Tento byt je prenajatý a bude v ňom bývať rozvedená žena s dieťaťom. Nie je to po prvýkrát, čo riešim takýto prípad. Rozvedené ženy často musia začať z ničoho a zároveň veľmi túžia vytvoriť svojim deťom útulný nový domov...

Keď nemáte nič, treba byť kreatívny. Napríklad sa lepšie zadívať na nábytok zo šesťdesiatych rokov po nebohej babičke, ktorý sa rodina chystá vyhodiť. Však starý je, nemoderný, nemá nijakú hodnotu.



Naozaj nemá? Solídne kusy z masívneho dreva s doplnkami z opaxitového skla ešte určite poslúžia ako úložný priestor. Nehovoriac o tom, že na západ od nás sú milovníci retra ochotní za presne tento český nábytok od Jitony Soběslav zaplatiť 400-500,- eur za kus! Takto ten nábytok vyzerá, pokukajte dobre, či nemáte doma :D
Retro komoda, výrobca Jitona Soběslav, šesťdesiate roky 20. storočia
Príborník s opaxitovým sklom, výrobca Jitona Soběslav, 60-te roky 20. storočia

Retro nábytok sa nikdy nebude tváriť ako dnešný ultramoderný, urobíme teda z núdze cnosť a z nedostatkov výtvarný zámer a celé to bude v retro štýle.


Menšia izba bude slúžiť matke, väčšia je pridelená malému synovi a zároveň bude využívaná ako denná miestnosť pre obidvoch, vrátane jedálenského stola a kresiel s televízorom. Miestnosť na vizualizáciách bude teda matkinou pracovňou i izbou pre prijatie návštev. V tej spoločnej budú totiž kraľovať predovšetkým hračky.


Skriňa, komoda, príborník, perináč, pracovná stolička z ohýbanej preglejky i sklopný gauč - toto
všetko má už takmer šesťdesiat rokov. Sýty modrý poťah bol v tých časoch veľmi moderný a zaujímavé je, že nepreukazuje nijaké známky opotrebovania. Rovnako i nábytok. Je veľmi zachovalý.


Dokupovať sa teda bude písací stôl, konferenčné stolíky, zrkadlo a nejaké tie poličky. Možno aj postupne. Ku starému nábytku treba primiešať modernejšie kúsky, aby bolo jasné, že ide o retro a nie o babičkinu izbu. Mladá pani retro štýl miluje a už sa teší na nové bývanie. I na obrázky v štýle Pop Artu.

Samotnému bytu z povojnových rokov, citlivo zrekonštruovanému, tento štýl bude určite svedčať.

Autor interiéru: Eva Stalder
eva.stalder@gmail.com

Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.