Horúce novinky
recent

Spomienky na prázdniny. 20 krásnych dekorácií v prímorskom štýle


Prázdniny pomaly končia, niektorí už majú po dovolenkách, iní sa ku moru ešte len chystajú. Poznáte to... v prímorských strediskách na človeka všade vo výkladoch a na trhoch útočia rôzne dekorácie v prímorskom štýle, predovšetkým mušle. Nemožno odolať, nejaký ten ružový kúsok jednoducho musíte kúpiť! Možno máte i to šťastie a nejaké mušle, či zaujímavé kamienky nájdete rovno na pláži.

Kým začneme naše domácnosti dekorovať jesennými aranžmánmi, môžeme si leto na chvíľu predĺžiť a vyčarovať prázdninovú atmosféru i doma.

Mušle, perlorodky, hviezdice a iné morské potvory


Najjednoduchší spôsob, ako vystaviť nazbierané mušle a nemusieť z nich večne utierať prach, je zavrieť ich do zaujímavej sklenenej fľaše. Takáto dekorácia môže krášliť vašu kúpelňu aj celoročne.

Pokiaľ má pláž neobvyklý piesok, napr. biely, či ružový, tiež poslúži ako krásny dekoračný materiál. Použiť však môžete i obyčajnú kuchynskú soľ!

Prázdninový veniec


Už sme si zvykli vešať na dvere vence s vianočnou či veľkonočnou tématikou. Tak prečo nie aj s dovolenkovou? Tieto vence z prírodných materiálov sú naozaj prekrásne a vystačíte si len s konárikmi a mušľovými úlovkami.




Kamienky, okruhliaky, oblázky


Všimli ste si, že nádhernými farbami hrajúci kamienok z pláže po vyschnutí akosi zovšednie? Áno, voda mu dodáva lesk a zvýrazňuje farby. Farebné morské kamienky je teda najlepšie opäť ponoriť do vody.

Sklenený podstavec pre lampové tienidlo si už vyžaduje skúseného domáceho majstra.

 

Vankúše v prímorskom štýle


Šikovné ruky dokážu vykúzliť takéto naozaj nevšedné vyšívané vankúše. Kto takúto zručnosť nemá, vystačí si s vankúšmi z látok v námorníckom štýle, predovšetkým z tých s modro-bielym prúžkom.


Lodné lano


Sisalové špgátiky i hrubé lodné laná sú neodmysliteľnou súčasťou dekorovania v prímorskom štýle.  Veľmi vtipné je použitie sisalového "motúza" na zavesenie závesov. Na závesy voľte prírodný materiál - ľan či bavlnu.




Nástenná dekorácia


Z mušlí si môžete vyrobiť i takýto "obraz" na stenu.


Obrázky: Pinterest

Mohlo by sa vám hodiť...
Sklenený svietnik Galon predáva 4HOME


Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.