Horúce novinky
recent

Romantický škandinávsky dom


Škandinávske interiéry nie sú vždy len ukážky dnešného strohého, hoc veľmi kvalitného škandinávskeho dizajnu. Romantické škandinávske duše sa pri zariaďovaní svojich domovov nechávajú inšpirovať i svojou históriou, predovšetkým gustaviánskym štýlom.
Textílie a lucerny zo súčasnej ponuky IKEA.

Starožitné doplnky tvoria ten správny Shabby Chic Style.

Švédsky kráľ Gustav III. strávil svoju mladosť vo Francúzsku, kde sa nechal okúzliť francúzskym neoklasicizmom i talianskym klasicizmom, ktoré neskôr preniesol i do svojich interiérov. Gustaviánsky štýl rešpektuje škandinávsku farebnosť, ktorá v krajinách s nedostatkom svetla rozžiaruje domovy - nábytok s typickým francúzskym tvaroslovím je v svetlosivých, bielych i krémových odtieňoch, drevené podlahy i steny v žiarivej bielej. Nechýbajú bohato zdobené zrkadlá a mohutné krištáľové lustre. Gustaviánsky interiér často identifikujete podľa vysokých stojacích skriňových hodín, najčastejšie s bielym náterom.
Kuchyňa z IKEA

Interiér tohto domu je zmesou starožitných kúskov z gustaviánskej doby a moderných doplnkov z IKEA zdanlivo nesúrodo spojených do romanticky vyznievajúceho celku. Je to naozaj veľmi švédske i veľmi ženské!

Zariaďovanie ženskou rukou a posun interiéru do Shabby Chic štýlu je zrejmé z voľby farebnosti, ružová vyznieva veľmi romanticky - i z doplnkov, najmä v podobe starožitných čipiek. Aj vy ste mali nutkanie vyhádzať čipkované serepetičky po babičke? Nerobte to, pokiaľ máte tiež romantickú dušu. Dajú sa použiť aj inak, než ako dečka na televízor. Pozerajte pozorne obrázky...

Romantická spálňa so ženským rukopisom
Vo výbave babičiek nesmeli chýbať vankúše s monogramom

Staré s novým v dokonalej harmónii
Dečky po babičke ako záves na okno...

Prázdne staré rámy s patinou sú nevyhnutnou súčasťou Shabby Chic štýlu

Skvelý nápad so zrkadlami!!!
Via. http://nicety.livejournal.com



Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.