Horúce novinky
recent

Prineste si domov trochu exotiky!

Kreslo "La Luna". Designed by Kenneth Cobonpue

Prírodné materiály, akými sú surové exotické drevo, ratan, vodný hyacint, morská tráva, bambus, slávia svoj pompézny návrat do interiérov. V byte vám vykúzlia spomienky na dovolenkové pobyty v teplých krajinách, najmä ak si zvolíte koloniálny, tropický alebo stredomorský štýl.

V ultramoderných interiéroch je solitér z prírodného materiálu povestnou čerešničkou na torte. Materiály i technologické postupy sú klasické, predovšetkým ide o ručnú výrobu. Dizajn je však súčasný, moderný, vysoko aktuálny. S prírodnými materiálmi sa môžete stretnúť prakticky vo všetkých prvkoch interiéru - od nábytku, cez podlahové krytiny, žalúzie, svietidlá, rôzne bytové doplnky až po luxusné tapety s votkanými bambusovými či trávovými vláknami.


Fascinujúca talianska vila v stredomorskom štýle, foto: Jason Jorgensen


Útulná jedáleň s masívnymi ratanovými stoličkami. http://thekenzers.com

 
Posuvné dvere z bambusového výpletu. http://meddiodesign.com

 

 

 

 

Spomienka na trópy


Ani Škandinávia sa nedá zahanbiť, momentálne ma veľmi milo prekvapila najnovšia kolekcia nábytku a doplnkov NIPPRIG od IKEA. Séria bola vyrobená v spolupráci s výrobcami vo Vietname a v Indonézii.

Tento vankúš na podlahu nie je len pohodlným miestom na sedenie, ale aj prvkom, ktorý vnesie do miestnosti vďaka svojej teplej prírodnej farbe útulnosť.



Kolekcia NIPPRIG, www.ikea.com

Koberček z morskej trávy.
Čo nová séria prináša?

Nábytok a košíky z ohýbaného ratanu, koberce z vodného hyacintu a z morskej trávy, ratanové paravány, tienidlá na lampy, rôzne škatuľky a kvetináče, prestieranie, vešiaky, dokonca aj nákupné tašky a klobúky.

Ceny sú prijateľné, mám zálusk na koberčeky a sedáky na stoličky. Naozaj cool je vankúš na podlahu. Čo naň hovoríte?

Koše z bambusu a z ratanu.
Sedák na stoličku z vodného hyacintu, bavlny a polyesteru.

Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.