Horúce novinky
recent

Spálňa vo francúzskom vidieckom štýle z alpských oblastí

Alpský vidiecky štýl, Francúzsko

 Našinec si pod pojmom francúzsky vidiecky štýl pravdepodobne hneď predstaví štýl provensálsky. Áno, provensálsky štýl si momentálne dosť razantne razí svoju víťaznú cestu po celej Európe, ale nie je jediným štýlom francúzskeho vidieka.

Francúzsko je rozľahlá krajina, jednotlivé vidiecke štýly spája kopírovanie francúzskeho palácového štýlu, ale líšia sa farebnosťou dreva použitého na nábytok, dlážky a obklady i farebnosťou jednotlivých doplnkov.

Vidiecky štýl z fancúzskych Álp

Z ilustračných obrázkov je zrejmé, že interiéry alpských chát nepoznajú nábytok natretý bielou farbou. Prevláda prírodný dub v kombinácii so snehobielymi stenami.

Spálňa v alpskom vidieckom štýle

Pripomína vám to naše drevenice? Interiéry európskych horských obydlí majú všade rovnaký základ. Konštrukcie, dlážky, obklady i nábytok sú z miestneho dostupného dreva. Rozdiely sú v detailoch nábytku a v doplnkoch.

Do francúzskych horských chát začali postupne prenikať opulentné doplnky napodobňujúce tie z mestských palácov: zrkadlá s bohato vyrezávanými rámami, čalúnené kreslá, závesy z plátna s jemným ornamentálnym vzorom, strieborné alebo mosadzné svietniky a podobne.

 

Spálňa ako v Alpách - cenovo dostupná varianta


Základom je posteľ z masívneho dubového dreva s vysokým záhlavím a matracom vloženým do dreveného rámu, voľne stojaca skriňa, komoda a dva nočné stolíky.
Nábytok z masívneho dreva býva obyčajne drahý, ak ste mladá domácnosť, čo tak vyskúšať jeho imitáciu?



Posteľ Paris, cena 7976,- Kč

Postel Paris  z foliované dřevotřísky, pro každého kdo preferuje romatiku a styl. Síla materiálu 18 mm. Vyobrazený dezén dub. Postel Paris neobsahuje škodlivé látky a splňuje přísné ekologické normy skandinávských států. Certifikace viz. související obrázky. Dodáváno v demontu. Postel je dodávána bez roštu a matrace - lze doojednat viz. související zboží.


Predáva ForLiving:

Nábytek FORLIVING



Nočný stolík Paris, cena 2145,- Kč











Stolová lampa Kroby, cena 299,- Kč

Predáva: IKEA
The Chalet Les Gentianes 1850 in Courchevel, the French Alps




Vankúše, koberčeky a iné milé maličkosti predáva napr. BellaRose
















alebo Creativdekor



Nezabudnite na bavlnené alebo ľanové závesy až po zem, stiahnuté točenými šnúrami a na hlavnú zásadu francúzskych spální: Francúzi si ráno postele nezaprávajú ako Angličania, vankúše, paplóny alebo periny obliekajú do obliečok ako my. Pre dokonalý výsledok použite bavlnené plachty a obliečky.

Čerešničkou na torte bude toaletný stolík so zrkadlom, najlepšie trojdielnym.

Farebnosť dodržte typicky francúzsku - jemné dymové otiene, napr. sivomodrá, svetlá siozelená, orgovánová vytvoria tú pravú francúzsku atmosféru.

Súvisiace články: Francúzsky štýl - French Style
Zdroj obrázkov z francúzskych Álp: http://www.luxuryretreats.com


Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

  1. To je krása, hlavně se mi líbí ten odstín nábytku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nádhera. Páči sa mi tento štýl , je zaujímavý , štýlový a moderný. Ten drevený obklad skôr pôsobí akoby to malo byť niekde na chate a nie v byte. No pri troche snaženia sa to dá možno napadobniť . Ja mám doma niečo takéto http://www.matrace-vegas.sk/vegas-postel-z-bukoveho-masivu-sina-515 , nejako to dopasujem do tohto štýlu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To vyzerá parádne. Vďaka za inšpiráciu. Trebárs ten nočný stolík sa mi veľmi páči. Presne nejaký taký by som si predstavovala aj vo svojej spálni. Ten, čo tu mám teraz už má predsa len niečo za sebou. Čo som sa tak dívala, tak veľmi pekné nočné stolíky majú napríklad tady

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.